tiistai 15. lokakuuta 2013

Elokuva-arviot: Lohikäärmekeisarin hauta

Olen viime aikoina katsonut todella vähän elokuvia, mutta tätä aukkoa olen nyt korjaillut. Samalla, kun täyttelen aukkoja elokuvasivistyksessäni, alan arvioida niitä tähän blogiin. Ensimmäisenä elokuvana saa olla eilen katsomani Lohikäärmekeisarin hauta.

Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta on Muumio-trilogian kolmas elokuva, joka valmistui vuonna 2008. Elokuvassa siirrytään muinaisesta Egyptistä Kiinaan. Elokuva sijoittuu 1940-luvun Kiinaan, jossa Kiinan ensimmäinen keisari herää henkiin. Hänen täytyy löytää Shangri-Lan ikuisen nuoruuden lähde, jotta eläisi ikuisesti. Rick ja Evelyn O'Conell joutuvat poikansa kanssa seikkailuun yrittäessään estää keisaria armeijoineen saavuttamasta tavoitettaan.

Kirjoitus voi sisältää juonipaljastuksia tästä eteenpäin.

Jatko-osat ovat yleensä edeltäjiään heikompia, eikä Muumio tee poikkeusta. Lohikäärmekeisarin hauta oli aika keskinkertaista katsottavaa. Kiinnostava Kiinan varhaishistoria lupasi minulle paljon, mutta elokuvan juoni oli melko ennalta-arvattava, eikä elokuvassa ollut ainoatakaan muumioita. Tästä tuleekin tunne, että yritettiin vain ratsastaa aikaisempien elokuvien suosiolla. Perhedraamakin oli jo monta kertaa nähty. Elokuva saa minulta 3,5 tähteä asteikolla 1-5.

Elokuvan pahis oli saanut inspiraationsa todellisesta Kiinan keisarista, Qin Shi Huangdista. Hän oli Qin-dynastian (ja Kiinan) ensimmäinen keisari 200-luvulla eKr. Qin Shi Huangdi yhdisti Kiinassa olleet pikkuvaltiot, rakennutti Kiinan muurin ja terrakotta-armeijan. Kiinnostavin yhtäläisyys on, että myös Qin Shi Huangdi etsi kuolemattomuutta. Nimeä ei käytetty, ehkä koska "lohikäärmekeisari" haluttiin pitää fiktiivisena hahmona? Onhan koko elokuva muuten aika fantasiaa. Joissakin elokuvan nettiarvosteluissa käytetään keisarista nimeä "Han emperor". Minä en tuota nimeä elokuvassa huomannut, mutta nimi toisikin lisää ristiriitoja keisarin hahmoon. Han-dynastia kun oli aivan toinen dynastia Kiinan historiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti